Choď na obsah Choď na menu
 


Topky roku 2017 - Starostlivosť

23. 1. 2018

Ahojte, keďže rok 2017 máme za sebou a už aj pomaličky prvý mesiac roku 2018, pozrime sa na TOP produkty, ktoré som počas roku 2017 vyskúšala a ku ktorým sa rada vrátim, lebo mi prirástli k srdcu. Niektoré som už spotrebovala a kúpila si ďalšie balenie, prípadne sa na to chystám a niektoré ešte len spotrebovávam, no už teraz viem, že ich nemám naposledy. Rozdelila som ich do kategórií a keďže som tých produktov vyskúšala veľké množstvo, niektoré kategórie budú obsahovať viac produktov, pretože nech sa snažím ako chcem, neviem sa v niektorých prípadoch rozhodnúť len pre 1 značku. :D

Kategória: Sprchový gél

Počas roku vyskúšam vždy veľké množstvo drahších, či lacnejších sprchových gélov, ale medzi moje top patrí jednoducho Balea. Sprchové gély za skvelú cenu, ktoré zoženiete v mnohých variáciách sú skvelým spoločníkom do sprchy. Majú dobrú konzistenciu, dobre sa nanášajú a pokožka je voňavá a nevysušená. Ďalšími príjemnými sprchovými gélmi, ktoré som v roku 2017 používala sú Radox, Playboy, Palmolive, Yves Rocher, Avon. 

img_20180123_171510.jpg

 

Kategória: Peeling

Aj túto kategóriu z roku 2017 vyhráva Balea. Telový peeling so soľou z mŕtveho mora a vôňou citrónovej trávy skvele vonia, krásne vyhladí pokožku a zbaví ju odumretých častí. Obsahuje hrubé zrniečka soli a olej, ktorý vytvorí nemastný film na pokožke a tým ju zjemní prevonia a vyživí. Určite po ňom siahnem aj tento rok. 

img_20180101_181200.jpg

 

Kategória: Gél na intímnu hygienu

Stálicou u mňa je značka Nivea Intimo. Jemný gél príjemnej parfumácie, dobre čistí, upokojuje intímne partie, nevysušuje a môžete ho zohnať v 3 variáciách.

img_20180123_171539.jpg

 

Kategória:  Pena na holenie

Dlhé roky je mojou najobľúbenejšou penou na holenie Pena od Balei. Vyhovuje mi konzistencia, že najprv je to gél, ktorý sa po rozotrení zmení na penu. Parfumácia je úžasná, ešte som sa nestretla s verziou, ktorá by mi nevoňala. Skôr ma hnevá, že niektoré sú len limitky. Nevysušuje pokožku, zjemňuje ju a uľahčuje holenie. No objavila som aj Biodermu - Hydrabio Mousse - čistiacu penu na dehydratovanú pleť. Je síce primárne určená na tvár ale mne absolútne sadla ako pena na holenie. Extra hutná pena sa dobre rozotiera, stačí jej len maličké množstvo a pokožka po oholení nie je napnutá, suchá a nevyhadzujú sa po holení vyrážky. Bohužiaľ akosi túto penu neviem už nikde nájsť všade je vypredaná, tak tajne dúfam, že ešte na ňu narazím.

img_20180123_171702.jpg

 

Kategória: Šampón a kondicionér

Tento rok som vyskúšala veľké množstvo produktov na vlasy ale žiadny mi tak neprirástol k srdcu ako Revitalizačný šampón a kondicionér od Kardashian Beauty a Syoss šampón Purify & Care na mastné korienky a suché končeky. Bližšie info o týchto produktoch nájdete tu:

https://kozmetickealterego.estranky.sk/clanky/vlasova-starostlivost/syoss-purify---care-sampon-a-kondicioner-v-spreji.html 

https://kozmetickealterego.estranky.sk/clanky/vlasova-starostlivost/kardashian-beauty---sampon--kondicioner--olejcek.html

2.jpg

img_20171029_080827.jpg

 

Kategória: Olej na vlasy

Zbožňujem oleje na vlasy. Takýto olej vlas vyživí, zhydratuje, zjemní a vlasy sú príjemné na dotyk. Medzi moje najobľúbenejšie v roku 2017 patril Natura Siberica - Rakytníkový olejový komplex na končeky vlasov. Tento olej revitalizuje a obnovuje rozštiepené a lámavé končeky vlasov a zaisťuje ochranu vlasov pred teplom pri úprave účesu. Olej je ľahký nemastí a nezaťažuje vlasy. Je prírodného pôvodu bez parabénov. Dávkuje sa cez pipetku, takže použijete toľko oleja, koľko potrebujete. Vlasy sú jemné, vyživené, bez vysušených končekov. 

img_20180123_171922.jpg

 

Kategória: Maska na vlasy

Som zvyknutá používať na vlasy hlavne kokosový olej, ale veľmi často siaham aj po rôznych maskách na vlasy. A čím menej ich treba nechať pôsobiť, tým je to lepšie. Takže u mňa je základ úspechu, ak maska má pôsobiť tak 2 - 3 min, aby som nemusela v sprche stáť dlhú dobu. Preto som si v roku 2017 obľúbila maličké masky od Swiss-O-Par. Zoženiete ich v rôznych vôňach a druhoch. Sú to malé balíčky na jednorázové použitie, ktoré necháte pôsobiť 2 min a zmyjete. Veľmi dobre pôsobia na vlasy, či už pre lesk alebo hydratáciu. 

img_20180123_172039.jpg

 

Kategória: Odličovač

Mám dva odličovače, po ktorých vždy siaham. Používam ich viacmenej na striedačku. A v roku 2017 tiež boli najčastejšie používanými produktmi. A sú to Balea - Dvojfázový odličovač make upu a Nivea - Dvojfázový odličovač make upu. Oba produkty majú olejovú zložku, ktorá však nezanecháva mastný pocit na očiach a pritom odlíči akýkoľvek make up aj vodeodolnú špirálu. Som s nimi veľmi spokojná.

img_20180123_172053.jpg

 

Kategória: Čistiaci gél na tvár

V roku 2017 som trošku viac začala experimentovať aj s kozmetikou Mary Kay. Mám niektoré produkty a musím pripustiť, že skutočne je to výnimočná značka. Medzi mojich obľúbencov sa zaradil ich Čistiaci gél Timewise 3 v 1. Je úžasne jemný, stačí ho naniesť len trošku. Je neparfumovaný, určený aj na veľmi citlivú pleť. Krásne čistí, odstraňuje make up a zjemňuje pleť. Zároveň odstraňuje nečistoty a nedokonalosti pleti. Aplikujem ho na pleť pred odličovaním, nechám ho chvíľu pôsobiť a potom použijem čistiacu kefku na tvár pre poriadne vyčistenie. Skvelé, skvelé, skvelé.

img_20180123_172120.jpg

 

Kategória: Tonikum

A zase je mojím najobľúbenejším produktom Balea :)  Konkrétne je to ich Čistiaca pleťová voda s ovocnou kyselinou. Túto pleťovú vodu zbožňujem hlavne ráno. Osvieži a preberie pleť, viditeľne ju čistí a zmierňuje nedokonalosti. 

img_20180123_172131.jpg

 

Kategória: Maska na tvár

V roku 2017 som asi najviac podľahla textilným maskám na tvár. Garnier, Reipinoľa, Balea - to sú 3 značky textilných masiek po ktorých opakovane siaham a ktoré mi umožňujú príjemne zrelaxovať. Pokožka je po nich zhydratovaná, oddýchnutá, zjemnená a príjemná na dotyk. 

img_20171108_182113.jpg

img_20171108_181915.jpg

img_20180101_181644.jpg

Z klasických masiek mám obľúbenú masku Lóreál - Pure Clay - Detox mask, na ktorú nájdete na stránke aj recenziu: 

https://kozmetickealterego.estranky.sk/clanky/pletova-kozmetika/l--oreal--pure-clay---detox-mask.html

p1030710.jpg

 

Kategória: Telové mlieko

Do tejto kategórie som nevedela, aký produkt zaradiť, pretože nejaký výnimočný produkt som v 2017 neskúšala. Ale potom som si spomenula na Telové mlieko od Balei v spreji. Má skvelú vôňu, dobre sa nanáša na pokožku a veľmi rada som ho používala. Hydratoval a osviežoval. Rozprašovať mi tie vyhovoval, nemala som pocit že by bolo všetko okolo zašpinené.

img_20180123_172149.jpg

 

Kategória: Krém na tvár

Každej pokožke vyhovuje iný krém na tvár a vo veľkom množstve produktov si každý vie nájsť, čo jeho pleť potrebuje. Mne sa celkom pozdával Aimé - Revitalizačný denný krém proti známkam starnutia pokožky Green Tea & Pearl 

https://kozmetickealterego.estranky.sk/clanky/pletova-kozmetika/aime---revitalizacny-denny-krem-proti-znamkam-starnutia-pokozky-green-tea---pearl.html

img_20170801_125741_1.jpg

 

Kategória: Krém na ruky

Jemné a hladké ruky chce mať vari každá žena. Ak chcete krém, ktorý vyživuje pokožku, pekne vonia, hydratuje a rýchlo sa vstrebáva bez pocitu mastných rúk, môj favorit je Velvety Hand Cream od Sanctuary Spa. Spĺňa všetko, čo ma mať výnimočný krém na ruky. 

img_20180123_183952.jpg

 

Kategória: Zubná pasta

Hodnotiť zubné pasty je pre mňa náročné, pretože mi mnoho z nich pripadá veľmi podobných, avšak značka ktorá ma v roku 2017 úplne dostala bola značka Ecodenta. Ich zubná pasta s čiernym uhlím a extraktom z Teavigo je jednoducho skvelá. Má zaujímavú čiernu farbu. Už po prvom použití sú zuby belšie, dych je svieži a rovnako aj zuby sú chránené. Látka Teavigo prispieva k likvidácií baktérií a udržiava zdravú ústnu mikroflóru. A ďalšia skvelá správa. Túto zubnú pastu môžete zakúpiť nielen na internete, ale aj v sieti predajní DM. 

img_20180122_135350.jpg

 

Kategória: Pomôcky

Pri odličovaní a starostlivosti používam rôzne pomôcky a tampóniky. Neustále dokola kupujem úžasné tampóniky z Lidla a Kauflandu. Tie mega sú značky Cien - Maxi cotton wool pads 70ks a obyčajné menšie Caterine - 120 ks cotton wool pads. Vyhovujú mi materiálovo, sú jemné, dobre nasajú produkt a udržia ho a rovnako dobre aplikujú na tvár, netrhajú sa a ja som s nimi maximálne spokojná a kupujem len tie.

img_20180123_172200.jpg

 

Špeciálna kategória: Multifunčný olej

Víťazom špeciálnej kategórie je definitívne Kokosový olej. Tento multifunkčný zázrak mám obľúbený už dlhšie. Používam ho na vlasy, kde je perfektný ako maska či už na chvíľkové pôsobenie pred umývaním, alebo ako dlhodobá maska pôsobiaca celú noc. Vlasy sú krásne vyživené, jemné a lesklé. Pre suché končeky je to záchrana. Kokosový olej som používala aj ako zubnú pastu na bielenie zubov alebo ako telový olej. Zuby vybieli a pokožku vyživí a zjemní. Skutočne odporúčam. 

img_20180123_184001.jpg

Toto boli moje top produkty za rok 2017, ktoré som používala a obľúbila si ich, takže budú mať u mňa miesto aj v roku 2018.

A aké sú vaše top produkty? 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.